Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Aνεμογεννήτριες - Ποιούς αφορούν

Οι ανεμογεννήτριες αφορούν κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει στην ιδιοκτησία του χώρο με σταθερή βάση (οικόπεδο αλλά και κάτω από προϋποθέσεις και στέγη) που πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας για την μεταφορά και τοποθέτησή τους.

 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Όπως και στα φωτοβολταϊκά, οι κατηγορίες παραγωγών είναι τρείς και διαχωρίζονται ανάλογα με τον τρόπο εκμετάλλευσης της ενέργειας.

Α. Διασυνδεδεμένες Ανεμογεννήτριες (grid connected)
Αυτή η κατηγορία είναι και η πλέον διαδεδομένη αφού όλη η παραγόμενη ενέργεια διοχετεύεται στο δίκτυο και ο παραγωγός πληρώνεται για την ενέργεια που προσφέρει με προκαθορισμένο τίμημα (ταρίφα).

Β. Αυτόνομο σύστημα (off-grid system)
Σε αυτήν την περίπτωση όλη η παραγόμενη ενέργεια χρησιμοποιείται μόνο για να καλύψει ιδίες καταναλώσεις κτηρίων, εγκαταστάσεων και άλλων ενεργοβόρων μονάδων, χωρίς να υπάρχει δοσοληψία μεταξύ παραγωγού και διαχειριστή δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Η παρεχόμενη ενέργεια είτε καταναλώνεται απευθείας, είτε αποθηκεύεται και καταναλώνεται σε περίοδο όπου δεν υπάρχει αέρας

Γ. Καθεστώς αυτοπαραγωγού
Πρόκειται για ένα μικτό σύστημα των δύο προαναφερόμενων. Η παραγωγή από την ανεμογεννήτρια χρησιμοποιείται για να καλύψει αρχικά τις τοπικές ανάγκες. Σε περίπτωση που υπάρχει περίσσεια αυτή διοχετεύεται στο δίκτυο και ο παραγωγός πληρώνεται όπως θα πληρωνόταν σε ένα διασυνδεδεμένο σύστημα.

Τα Νέα μας

Προσφορά εγκατάστασης οικιακού φωτοβολταϊκού συστήματος

Η GEBS προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση για οικιακά/μικρά φωτοβολταϊκά συστήματα σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. Επωφεληθείτε από την μοναδική τιμή των 14.800€ χωρίς ΦΠΑ και κάντε τώρα τη δική σας επένδυση στην ενέργεια.

Νέες πιστοποιήσεις για την GEBS

Μετά την πιστοποίηση κατά ISO 9001, που κατέχει από τον Οκτώβριο του 2011, η GEBS απέκτησε στις αρχές Δεκεμβρίου 2012, δύο επιπλέον πιστοποιήσεις από το διεθνή οργανισμό Lloyd's.

Η Αμερικανική Πρεσβεία "εμπιστεύεται" την GEBS

Κλείνοντας το 2012 η Green Energy & Building Solutions (GEBS) έκλεισε μια πολύ σημαντική συμφωνία, στηριζόμενη όπως πάντα στην υψηλή τεχνογνωσία, εμπειρία και πιστοποίηση των υπηρεσιών της.

Πράσινα Νέα

1ο Συνέδριο του Ελληνικού Συμβουλίου Πράσινων Κτιρίων (Greek Green Building Council)

Το Ελληνικό Συβούλιο Πράσινων Κτιρίων (Greek Green Building Council) ξεκινά τη δραστηριοποίησή του στην εκπαίδευση και ενημέρωση πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων με τη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου "Building Energy: Be Green, Spend Less" που έχει ως θέμα την παραγωγή, διαχείριση, εξοικονόμηση και πολιτική ενέργειας στα κτίρια.

Προωθείται ευρωπαϊκός εξοπλισμός για φωτοβολταϊκούς σταθμούς

Προωθείται η κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών από ευρωπαϊκό εξοπλισμό με το νέο νόμο 4.062/2012 (ΦΕΚ 70/Α/30-03-2012).

Νεός Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ)

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 4.067/2012 με αριθμό φύλλου 79/Α/9-4-2012 και θέμα "Νέος Οικοδομικός Κανονισμός", ο οποίος έχει επιφέρει αρκετές τροποποιήσεις στον προηγούμενο (Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό).