Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Προωθείται ευρωπαϊκός εξοπλισμός για φωτοβολταϊκούς σταθμούς

18-05-2016 17:45

Προωθείται η κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών από ευρωπαϊκό εξοπλισμό με το νέο νόμο 4.062/2012 (ΦΕΚ 70/Α/30-03-2012).

 

Σύμφωνα με την παράγραφο 12 του άρθρου 39 του νέου νόμου, εφόσον τουλάχιστον το 70% του κόστους εξοπλισμού προέρχεται από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (επιπρόσθετα οι Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία), είναι δυνατή η προσαύξηση κατά 10% της εγγυημένης τιμής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τον παραγωγό (ταρίφας)

 

Οι ευνοϊκές αυτές διατάξεις προβλέπεται να ενεργοποιηθούν μετά από απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ που θα προσδιορίζει τα όρια ισχύος, τη διαδικασία, το μηχανισμό εξακρίβωσης της προέλευσης του εξοπλισμού, το ύψος της προσαύξησης, κα. Η ρύθμιση αφορά σταθμούς των οποίων η αίτηση για άδεια εγκατάστασης ή αίτηση για υπογραφή σύμβασης σύνδεσης θα γίνει μετά την παραπάνω απόφαση.


Τα Νέα μας

Προσφορά εγκατάστασης οικιακού φωτοβολταϊκού συστήματος

Η GEBS προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση για οικιακά/μικρά φωτοβολταϊκά συστήματα σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. Επωφεληθείτε από την μοναδική τιμή των 14.800€ χωρίς ΦΠΑ και κάντε τώρα τη δική σας επένδυση στην ενέργεια.

Νέες πιστοποιήσεις για την GEBS

Μετά την πιστοποίηση κατά ISO 9001, που κατέχει από τον Οκτώβριο του 2011, η GEBS απέκτησε στις αρχές Δεκεμβρίου 2012, δύο επιπλέον πιστοποιήσεις από το διεθνή οργανισμό Lloyd's.

Η Αμερικανική Πρεσβεία "εμπιστεύεται" την GEBS

Κλείνοντας το 2012 η Green Energy & Building Solutions (GEBS) έκλεισε μια πολύ σημαντική συμφωνία, στηριζόμενη όπως πάντα στην υψηλή τεχνογνωσία, εμπειρία και πιστοποίηση των υπηρεσιών της.